I dag kan alla människor bära kontaktlinser mer eller mindre. Det finns kontaktlinser för i stort sett alla synfel. Kontaktlinser innebär en fantastisk frihet.

Vi håller oss informerade om utvecklingen inom kontaktlinser. Därför kan vi erbjuda det bästa för just dina ögon. Vi gör en undersökning av dina ögon och kommer tillsammans med dig överens om vilka linser som passar just dig bäst.

Har du funderat på att prova linser ? Hör av dig om mer information. Du får prova under en månads tid för endast 675 kr. I detta pris ingår synundersökning, hälsokontroll av dina ögon, linser för prov och återbesök efter prov.

Olika typer av kontaktlinser

Engångskontaktlinser är alternativet för dig som vill ta ett par nya linser när helst du behöver. När du ska sporta, arbeta eller gå på fest. Du kan självklart även använda dem mera kontinuerligt, dag för dag, i vardagen.

Dygnet runt-linser släpper jämfört med andra linstyper igenom mer syre och gör det möjligt att behålla samma lins i ögat dygnet runt i 29 dygn. Rekommendation är att ta ur dem någon natt i veckan.Njut av enkel skötsel och säkert bärande!

Månadskontaktlinser är ett bra och prisvärt alternativ som du tar ut, rengör och desinficerar varje dag. Ersätts vid slutet av månaden av ett nytt par.

Progressiva kontaktlinser gör det möjligt att fokusera på alla avstånd. Finns som månadslins och engångslins. Det finns nu även progressiva linser som korrigerar din astigmatism.

MiSight 1 day är den första mjuka kontaktlinsen med bevisad bromsande effekt på utvecklingen av närsynthet hos barn

MiSight® 1 day med ActivControl™-teknologi är en mjuk endagslins som är särskilt utformad för myopibehandling hos barn. Det var den första mjuka

kontaktlinsen som fick CE-märkning specifikt för behandling av myopi hos närsynta barn och har visat sig minska myopiprogressionen med i genomsnitt cirka 60 % över 3 år.

Visste du att synfel kan gå i arv!

Några av våra linsleverantörer